Maritom S.C.
Állítsd be a garázst

A lemezgarázs előnyei és hátrányai

Vissza a kezdőlapra
TAVASZI AKCIÓ

TAVASZI AKCIÓ

Csökkentettük az árakat akár 13%-kal.
Az akció 2024.05.31-ig tart.

PRÉMIUM lemezgarázsok

PRÉMIUM lemezgarázsok

* Korszerű design * Tartós szerkezet
* Magas minőség és esztétikum
ellenőrzés
A lemezgarázs előnyei és hátrányai

Lemezgarázs előnyei
Költségek: a lemezgarázs az egyik legolcsóbban kivitelezhető típus, ha garázsról, kutyakennelről vagy valamilyen tárolóról van szó. Ráadásul a felállításának is sokkal kedvezőbbek a költségei, mint egy más típusú épület esetében.
Gyorsabb építkezés, széleskörű szabadság: A lemezgarázsok előregyártott panelekből épülnek fel, melyek széleskörűen személyre szabhatók. Szinte nincsenek korlátai annak, hogy milyen méretben és formában készüljön el, a rugalmas anyag nagy szabadságot ad az egyedi elképzeléseknek. A helyszínre szállítva pedig nagyon rövid idő alatt összeszerelhető az építmény, akár órák vagy napok alatt.
Minőség: az iparágban felhasznált anyagok folyamatos fejlődése miatt ma már olyan jó minőségű alapanyagok állnak rendelkezésre, melyek hosszú ideig bírják a legmostohább időjárási körülményeket. Legyen szó tűző napsütésről vagy súlyos mínuszokról, a lemez anyaga az évek alatt visszahozza az árát.
Környezetbarát: a lemezgarázs természetes anyagból készül, mely teljes mértékben újrahasznosítható. Az építmény a lebontása után feldarabolható, beolvasztható, így nem fogja évszázadokig szennyezni a környezetet.
Könnyű karbantartás: ha a megfelelő módon le van kezelve, a lemezgarázs nagyon sokáig nem igényel jelentős karbantartást. A tisztítása egyszerű, így egy kis törődéssel folyamatosan jó állapotban lehet tartani.
Hordozható: a fémgarázs hordozható, ha arrébb kell helyezni, akkor egyszerűen el kell készíteni hozzá az új alapozást, szétszerelni a régi épületet, majd újra felépíteni a másik helyen. Ez egy téglából vagy más építőanyagból készített garázs esetén szinte lehetetlen, vagy ha megoldható, jelentős költséggel jár.
Nem vetemedik meg: ellentétben a fából készült garázsokkal, ahol a nem megfelelő szárítás miatt az elemek vetemedhetnek, a lemezgarázs esetében nem kell ettől tartani. Szintén nem jelennek meg rajta repedések, melyeket folyamatosan kezelni kellene.
Könnyű alapozás: a lemezgarázsok alá sok esetben nem is kell alapozás, vagy ha mégis, akkor egyszerűen elkészíthető. Mindössze vékony rétegben el kell távolítani a termőtalajt, és murvával felszórni, illetve lebetonozni. Az alapozás vastagságát főleg az határozza meg, hogy milyen súlyú jármű fog rajta állni.

Lemezgarázs hátrányai
Nehéz felmelegíteni: a fémből készült garázs gyengébben tartja a hőt, mint egy téglából készült változat. Emiatt jól le kell szigetelni, és ügyelni kell a kinti-benti hőmérséklet okozta kondenzációra is. Az ilyenkor megjelenő páralecsapódás az egyik fő ellensége a fémgarázsoknak.
Elektromosság hiánya: az alapváltozatok gyakran nem rendelkeznek elektromos rendszerrel, így a téli időszakokban vagy éjszakánként kényelmetlen lehet a világítás hiánya. Emellett az áram szükséges lehet számos más dologra, ideértve az akkumulátort töltését, a különféle szerszámok működtetését, de a takarítást is.
A betörők célpontja lehet: a fémből készült felépítés miatt az ilyen garázsok esetlegesen könnyebb célpontnak tűnhetnek a betörők számára. Ezen erősebb zárakkal vagy jól látható biztonsági megoldásokkal lehet védekezni.
Univerzális kinézet: Bár a lemezgarázsok számos méretben, kivitelben és színben készülhetnek, egyes emberek szemében ugyanolyannak tűnnek. Ez zavarhatja azokat, akik valami egyedibb megoldást keresnek.
Nem teljesen tűzálló: A lemezanyag nem éghető, ettől függetlenül nagy a valószínűsége annak, hogy a garázs közelében égő tűz behúzódik az építménybe is. Bizonyos szintű védelem elérhető azáltal, ha a fémgarázs környékén semmilyen éghető anyag sem található, de ennek kivitelezése a legtöbb esetben nehézkes.
 

NÉZD MEG A TÖBBI BEÍRÁST

A lemezgarázs 5 előnye télen 10.12.2020

A lemezgarázs 5 előnye télen

Előző bejegyzés
A garázsok szerelése a járvány idején 18.04.2020

A garázsok szerelése a járvány idején

Következő bejegyzés